Nieuws
15 juli 2007 - Ron Smeets

i-Mate in zwaar weer

Dit zal voor velen toch als een verassing komen want i-Mate, maker van voornamelijk Windows Mobile Smartphones, leek de afgelopen maanden met de aankondiging van meer dan een handvol nieuwe toestellen voor dit jaar juist hard op weg een serieuze concurrent te worden voor HTC en andere Smartphone fabrikanten.

Nu werd dan ineens bekendgemaakt dat de Financieel Directeur van i-Mate per direct zijn functie heeft neergelegd met een hele sloot aan nerveuze investeerders tot gevolg.

Inmiddels is de marktwaarde van i-Mate al met 50% gedaald en heeft ook al 25% van het personeel zijn biezen kunnen pakken.

Tel daarbij op dat men onlangs al besloot om de nieuwe 'Ultimate Series' Smartphones voorlopig alleen in Azie op de markt te brengen en de geruchten 'zwaar weer' bij i-Mate zijn compleet.

Ik ben benieuwd hoe dit zal aflopen.Gerelateerde links:
I-Mate Ultimate series dit jaar alleen naar Azie
Negen nieuwe I-Mate toestellen op komst? (deel 3)
Negen nieuwe I-Mate toestellen op komst? (deel 2)
Negen nieuwe I-Mate toestellen op komst? (deel 1)
I-Mate JAQ4 met GPS maar wel erg groot
Nog een nieuwe i-mate Smartphone
Nieuwe midrange Smartphone van i-mate
Nieuwe i-Mate Smartphone, de K-Jar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.