Tablets
25 januari 2013 - Ron Smeets

Hyundai presenteert de 7 inch T7 Android tablet

Hyundai is bij ons vooral bekend als autofabrikant en maker van grote graafmachines. Toch maakt de Koreaanse multinational ook al geruime tijd andere gadgets. Enkele jaren geleden waren die zelfs even in Nederland te koop.

Enfin, vandaag heeft Hyundai een nieuwe Android tablet gelanceerd. Die zal hoogstwaarschijnlijk niet bij ons in de winkels verschijnen, maar ik vond het wel de moeite waard om er even melding van te maken. Waarom? Kijk maar naar onderstaande foto's.

Wat mij direct opviel is de gelijkenis tussen de Hyundai T7 en de gisteren uitgelekte foto's van de Samsung Galaxy Note 8.0. Nu lijken tablets natuurlijk vaker op elkaar, maar in dit geval vond ik het wel erg treffend. Hij heeft dezelfde ronde vormen en ook een fysieke menu toets. Aan de achterzijde van de Hyundai valt op dat de positionering van de speaker, camera en flitser nagenoeg identiek is aan die van de Galaxy S III.

Natuurlijk moet ik wel nog even vermelden dat de Galaxy Note 8.0 nog niet officieel gepresenteerd is dus het is te vroeg om te oordelen dat de een de ander gekopieerd heeft, maar beide fabrikanten hebben een Koreaanse afkomst en de Hyundai maakt zelfs gebruik van Samsung onderdelen. Dus... ;-)

Voor de liefhebbers nog even wat meer specs van de Hyundai T7. Hij heeft dus een 7 inch IPS LCD scherm (1280 x 800), een 1.4Ghz quad core Samsung Exynos 4412 processor, 1GB RAM, 8GB intern geheugen, WiFi, GPS, Bluetooth, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, VGA front camera, HDMI uitgang, een 3000mAh accu en Android 4.0 ICS. En de prijs? 166 dollar!

De Hyundai T7:

Hyundai-T7-a Hyundai-T7-b

De (vermeende) Samsung Galaxy Note 8.0:

Galaxy-Note-80-Rumor-2401-a1 Galaxy-Note-80-Rumor-2401-b1

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.