Accessoires
05 mei 2008 - Ron Smeets

Hybride brandstofcel accu van Sony

In de zoektocht naar batterijen die meer en langduriger, kunnen presteren lijkt de brandstofcel accu de toekomst te hebben.

Een van de problemen die nog getackled moeten worden voordat we dergelijke accu's in mobieltjes en andere gadgets zullen gaan zien is het relatief ingewikkelde en soms nog gevaarlijke vulproces.

Een ander nadeel is het feit dat je de brandstofcellen moeilijk onderweg kunt opladen omdat de vulsystemen niet echt portable zijn.

Sony heeft voor dit laatste probleem een oplossing bedacht: de hybride brandstofcel accu. Het idee is vrij simpel. De accu bestaat uit een brandstofcel die gevuld wordt met methanol. Deze cel voorziet vervolgens het Li-Ion gedeelte van de hybride accu van stroom zodat deze opgeladen wordt.

Op het moment dat de brandstofcel dus leeg is zal de Li-Ion accu nog volledig opgeladen zijn en kun je je mobieltje (of ieder ander gadget) gewoon blijven gebruiken.Gerelateerde links:
Samsung toestellen met brandstof accu's op komst
GSM's met methanol batterij op komst
Brandstof accus nog te dik en zwaar
De NEC Flask loopt op vloeistof
Compleet brandstofcel systeem van Jadoo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.