Nieuws
10 augustus 2009 - Ron Smeets

Hulpdiensten per SMS oproepen

Inwoners rondom Waterloo, Ohio kunnen sinds kort de lokale politie, ambulance en brandweer ook per SMS oproepen. Het 911 Callcenter in die regio accepteert nu namelijk ook tekstberichten.

Aanvankelijk is deze extra service met name in het leven geroepen om doven en slechthorenden beter van dienst te kunnen zijn, maar inmiddels is gebleken dat meerdere mensen hier gebruik van willen maken.

Of het in levensbedreigende situaties verstandig is om de hulpdiensten per SMS op te roepen is nog maar de vraag. Gemiddeld duurt het sturen van een SMS toch iets langer dan bellen. Van de andere kant kan het natuurlijk handig zijn als je inbrekers hoort en zonder geluid te maken de politie wilt inlichten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.