Nieuws
13 december 2006 - Ron Smeets

Huis kopen per SMS voor een paar Euro(centen)?

Op TV zijn dit soort 'omgekeerde veilingen' al langer te zien. Je kunt gedurende een bepaalde periode per SMS of 0900 nummer een bod uitbrengen op een LCD TV, Camera of iets dergelijks en diegene die bij het sluiten van de veiling het laagste unieke bod gedaan heeft is de nieuwe eigenaar.

Debitel doet momenteel iets vergelijkbaars, maar dan met een huis t.w.v. 218.000 Euro. En tijdens de zogenaamde laatste kijkdag van het huis delen ze ook nog gratis prepay kaarten uit ook. Bieden kan wel alleen maar per SMS in dit geval, maar dat is natuurlijk, voor een mobiele provider, niet vreemd.

Schijnbaar is in de MVNO business dus nog genoeg te verdienen ;-) Het persbericht:

Tijdens de laatste kijkdag van HetSMSHuis, zaterdag 16 december a.s., brengt debitel bezoekers in een extra feestelijke stemming door gratis prepaid telefoonkaarten uit te delen. Met het starttegoed van debitel kunnen bezoekers direct gratis een bod uitbrengen op het huis in Haaksbergen, dat via de nieuwe verkoopmethode van HetSMSHuis wordt verkocht. Wie woensdag 20 december a.s. per SMS het laagste unieke bod op het huis (t.w..v. € 218.000,-) heeft uitgebracht is de koper van het huis. Omdat het hier gaat om het laagste unieke bod, zou het zo kunnen zijn dat het huis voor een paar eurocenten of euro’s wordt verkocht. Wat de koper vervolgens met het huis doet mag hij of zij zelf weten. Direct doorverkopen kan de koper een flinke winst opleveren. Een reden voor veel goede doelen en beleggerclubs om mee te doen aan HetSMSHuis.nl.

De laatste kijkdag van het huis in Haaksbergen, zaterdag 16 december van 12.00-16.00 uur, krijgt een feestelijk kersttintje. Als onderdeel van de feestelijke middag wordt aan de eerste 225 kijkers een gratis prepaid telefoonkaart van debitel uitgedeeld. Tijdens de kijkdag kunnen geïnteresseerden het huis en de buurt met eigen ogen bekijken en dankzij de telefoonkaart direct een gratis bod uitbrengen. Voor alle gegevens over het huis kan men in principe ook terecht op de website van HetSMSHuis. Hier vindt men naast foto’s en een filmpje ook een taxatierapport en bodemonderzoek.

HetSMSHuis.nl is een omgekeerde inschrijving. Dit betekent dat bij de sluiting van de inschrijving (woensdag 20 december 2006 om 12.00 uur) de inschrijver met het laagste unieke bod de koper van het huis is. In theorie kan het huis dus voor 1 eurocent worden verkocht. Er kan alleen per SMS worden geboden en het bod moet in eurocenten worden gedaan. Het huis is vrij op naam en vrij van belastingen. De koper kan met het huis doen wat hij of zij wil. Verhuren, direct weer verkopen, een vakantiewoning van maken of er zelf gaan wonen. Meedoen kan vanaf 18 jaar; sms HUIS + je bod in eurocenten naar 2929. Je ontvangt per SMS een retourbericht met daarin de status van je bod (t.w.v. € 1,50). Meer informatie op Woonkrant.nlGerelateerde links:
Online veiling van gesigneerde GSM's
Te koop aangeboden: Mojungle
Deense 3G veiling: licentie voor de helft!
Carrefour en GB in Belgisch MVNO avontuur
Marktaandeel Nederlandse MVNO's naar 14.8%
Nieuwe MVNO Baron voor topsegment
Belgische MVNO dixiTel met mobiele chat
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.