Nieuws
17 oktober 2015 - Ron Smeets

Huawei's Android 6.0 Marshmallow update lijst De 'Nexus' samenwerking met Google werpt nog meer vruchten af

Nu Huawei met de Nexus 6P toegetreden is tot de lijst met fabrikanten die een 'Google Phone' gemaakt hebben kan de Chinese fabrikant het zich natuurlijk niet meer veroorloven om laks om te springen met het updaten van haar bestaande, recente, toestellen naar de nieuwste Android versie. Tot nu toe stond Huawei niet bepaald te boek als een van de Android smartphone fabrikanten wiens toestellen snel, en in sommige gevallen überhaupt, naar de nieuwste versie's van het Google OS ge-update werden.

Ongetwijfeld mede door de nauwe 'Nexus' samenwerking met Google heeft de Chinese fabrikant nu, veel sneller en completer dan voorheen, een lijst gemaakt van alle Huawei smartphones die een upgrade naar Android 6.0 Marshmallow gaan ontvangen. Daarbij wordt helaas nog niet gemeld binnen welk tijdsbestek de upgrades verwacht worden, maar het is alvast een eerste stap. Het feit dat Honor, de semi zelfstandige 'dochter' van Huawei, bekend maakte dat de eerste Honor smartphones Android 6.0 vanaf begin 2016 mogen verwachten betekent waarschijnlijk dat de Huawei's zeker niet (veel) later aan de beurt zijn. Misschien zelfs wel eerder.

Enfin, op de lijst prijken tot nu toe de volgende toestellen:
- P8
- Mate 7
- Mate S
- P8 Young
- P8 Max
- G8
- G7
- G7 Plus

Grote afwezige op deze lijst is helaas nog de Ascend P7 uit 2014. Wellicht dat die ook nog gaat volgen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.