Nieuws
17 augustus 2017 - Ron Smeets

Huawei wil dat we op de Mate 10 gaan wachten In ieder geval tot 16 oktober, in München

Op 16 oktober, als de Galaxy Note 8 van Samsung in de winkels ligt en de nieuwe iPhones ook het daglicht al gezien hebben, zal Huawei haar volgende Mate vlaggenschip onthullen. De Chinese fabrikant wil natuurlijk het liefst dat we allemaal de nieuwe Samsung en Apple’s links laten liggen en wachten op het toestel dat volgens Huawei het wachten waard zal zijn. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bedoeld Huawei daarmee de Mate 10. Die wordt op 16 oktober in München aan de wereld getoond. In de afbeelding waarop de datum en het event genoemd worden is behalve het ‘worth waiting for’ zinnetje ook een 10 in de achtergrond te zien.

Infinity display?
Over de specs van de Huawei Mate 10 kan nu alleen nog maar gespeculeerd worden. Zo zou het toestel een 6 inch scherm krijgen dat net als de concurrenten van Samsung geen, of toch bijna geen, randen heeft en een resolutie van 2160 x 1080 pixels. Dat is net iets ‘breder’ dan full HD en het zou betekenen dat Huawei vasthoudt aan de stelling dat QHD en 4K resolutie schermen niets toevoegen aan de functionaliteit van smartphones en phablets, anders dan het sneller verslinden van de accu capaciteit. Verder worden een snellere Kirin processor en de komst van een Lite versie, die mogelijk de helft gaat kosten van het bijna 1000 euro dure origineel, nog genoemd. 

Renders tonen een hoekig toestel met nagenoeg geen randen
Hoe de Huawei Mate 10 er uit zal gaan zien is ook nog niet bekend. Eerder deze week dook een video op waarin een mogelijk design van het toestel getoond wordt. In hoeverre die beelden de werkelijkheid benaderen zal over twee maanden moeten blijken wanneer de Chinese fabrikant haar eigen Oktoberfest organiseert in de Beierse hoofdstad.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.