Nieuws
25 april 2014 - Ron Smeets

Huawei wil 80 miljoen smartphones verkopen in 2014

Op 7 mei presenteert Huawei haar nieuwste high-end smartphone in Parijs. Dat toestel moet het relatieve succes (in relatie tot de grote concurrenten Samsung en Apple) De Chinese fabrikant verkocht het afgelopen jaar in totaal ongeveer 50 miljoen smartphones. Daarmee waren ze al de nummer drie van de wereld, achter Samsung (313 miljoen) en Apple (153 miljoen).

Voor dit jaar heeft Huawei haar doelstelling fors naar boven bijgesteld. Ze zetten namelijk in op 80 miljoen smartphones, ofwel een stijging va meer dan 50%. En zoals gisteren al bekend werd gaan ze daarvoor, naast goede producten, met name inzetten op mond-tot-mond reclame. Of toch niet helemaal?

Volgens DigiTimes heeft Huawei ook 300 miljoen marketing dollars gereserveerd. Daarmee moeten zowel de naamsbekendheid als die van de individuele producten een boost krijgen. Overigens wordt 40% van die 300 miljoen dollar alleen in China uitgegeven. Nah, ja, laten ze eerst op 7 mei maar eens bewijzen dat ze, na de Ascend P6, weer een stap vooruit gezet hebben.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.