Toestellen
29 maart 2012 - Ron Smeets

Huawei wil 60 miljoen smartphones verkopen in 2012

In 2011 verkocht Huawei zo'n 20 miljoen smartphones. Daarmee was de Chinese fabrikant de op zeven na grootste smartphone leverancier. Voor dit jaar heeft de CEO van Huawei de verwachting (en hoop ;-)) uitgesproken om 60 miljoen smartphones aan de man en vrouw te brengen.

Erg ambitieus, maar als ze met meer toestellen zoals de Acsend D Quad (foto) en P1 S op de proppen gaan komen, dan zou Huawei zomaar de verassing van 2012 kunnen worden.

Enfin, het bljft altijd koffiedik kijken met dit soort voorspellingen. Zoals gezegd, de toestellen, en dan vooral de Ascend D Quad, die Huawei de afgelopen maanden gepresenteerd heeft zien er prima en veelbelovend uit. Echter, de fabrikant zal er ook in moeten slagen om providers en retailers te overtuigen deze toestellen ook daadwerkelijk in hun assortiment op te nemen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.