Geruchten
25 maart 2013 - Ron Smeets

Huawei werkt aan een 'echte' Galaxy S4 concurrent

Tijdens de persconferrentie van Huawei in Barcelona liet CEO Richard Yu zich ontvallen dat de fabrikant nog voor de zomer met een 'echte' hing end smartphone zou komen. Zelf was ik op dat moment al afgehaakt bij de bijzonder saaie presentatie en volop bezig met de opnames van de Ascend P2 preview ;-)

Maar goed, als de Chinese geruchten die vandaag opdoken kloppen dan werkt Huawei momenteel aan een nieuwe quad core (1.8Ghz) smartphone die amper 6.3 millimeter dun is en in april al op de markt moet komen. Of dat meteen ook al in Europa zal gebeuren is nog niet duidelijk.

De Chinese berichten spreken verder over een toestel met een 4.9 inch full HD display, 2GB RAM, een 13 megapixel camera en een accu van 2600 mAh. Die specs, hoewel dus nog een gerucht, hebben wel wat weg van de Galaxy S4. 

Het zou overigens de derde high-end quad core smartphone zijn die Huawei in de eerste maanden van dit jaar gaat presenteren. Eerder zagen we tijdens de CES al de Ascend D2 opduiken en in Barcelona onthulde de Chinese fabrikant dus de Ascend P2.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.