Geruchten
19 oktober 2012 - Ron Smeets

Huawei werkt aan een 6.1 inch smartphone 'phablet'?

Toen Huawei tijdens haar persconferentie in Barcelona (februari) de Ascend D1 Quad presenteerde maakte de CEO van de Chinese fabrikant duidelijk dat hun toestellen, beter, sneller en goedkoper zouden worden dan ale concurrenten. Superlatieven werden daarbij niet geschuwd. Fast, faster, fastest, goog, better, best waren woorden die tijdens de presentatie van de Ascend D1 Quad tientallen keren gebezigd werden. Nu het toestel, ruim negen maanden later, op het punt staat de winkels te bereiken is het, hardware technisch, zeker niet meer de beste en snelste (quad core) smartphone. Negen maanden is een eeuwigheid in de ontwikkeling van smartphones anno 2012.

Nu gaan er geruchten dat Huawei ook zou werken aan de ontwikkeling van een, ongetwijfeld bigger, better en faster, phablet, de Huawei Ascend Mate. Groter lijkt in ieder geval te kloppen want het toestel zou een 6.1 inch scherm krijgen.

Natuurlijk zijn het nog geruchten, maar gesproken wordt verder over een 1.8 GHz quad core processor, die Huawei net als voor de Ascend D1 Quad, zelf ontwikkeld heeft. Het is, om precies te zijn, dezelfde processor (K3V3) maar dan met een hogere kloksnelheid. Andere specs die genoemd worden zijn 2 GB RAM, een 4000 mAh accu en Android Jelly Bean met Huawei's eigen Emotion UI.

De bron van deze geruchten claimt het bestaan van de Ascend Mate ontdekt te hebben op de site van de Chinese fabrikant, maar afbeeldingen van het toestel, of andere bewijzen daarvoor zijn er nog niet. Alleen enkele screenshots die van de site geplukt zouden zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.