Wearables
12 maart 2015 - Ron Smeets

Huawei Watch ongeveer even duur als de goedkoopste Apple Watch Engelse en Duitse shops onthullen prijskaartje van het slimme Huawei horloge

Huawei heeft de prijzen van haar slimme horloge zelf nog niet bekend gemaakt maar bij een Duitse prijsvergelijker is hij wel al met prijskaartje te zien. Als die bedragen kloppen dan wordt gaat de Huawei Watch ongeveer net zoveel kosten als de goedkoopste Apple Watch. Opvallend is ook dat de gouden variant van Huawei maar 50 euro duurder wordt. Eerdere geruchten spraken nog over een vier cijferig prijskaartje voor die luxere uitvoering.

Letwel, de gouden Watch die hier getoond wordt is een andere variant dan die in de vitrine in Barcelona getoond werd (zie ook de afbeelding boven dit artikel) . Die zal echt wel meer dan 400 euro kosten.

Zoals gezegd zijn dit nog niet de officiële prijzen maar volgens de Duitse bron zullen de ziver- en zwartkleurige Huawei Watch vanaf 349 euro aangeboden gaan worden en kost de gouden variant 399 euro. Het zijn 'vanaf' prijzen, maar dat heeft natuurlijk te maken met de keuze van het bandje.

Opvallend is wel dat in het lijstje van aanbieders van de gouden variant bij de prijsvergelijker ook Amazon vermeld staat. Daar wordt de duurdere Huawei Watch een prijskaartje van 999 euro toebedeeld (afbeelding hieronder).

De kans bestaat natuurlijk dat de vermeldde prijzen op de site van de Duitse vergelijker willekeurig gekozen zijn omdat ze de officiële bedragen nog niet kennen. Dat gebeurt wel vaker. Het feit dat inmiddels ook in Engeland prijzen van de Huawei Watch opgedoken zijn is natuurlijk geen sluitend bewijs dat ze wel kloppen maar dat maakt het wel wat aannemelijker. Zeker als je bedenkt dat de prijzen van drie modellen, zilveren en zwarte versie voor 300 pond en de gouden variant voor 350 pond, redelijk in lijn liggen met de Dutise prijzen.

Bron (D), Bron (UK)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.