Wearables
03 september 2015 - Ron Smeets

Huawei Watch komt toch nog naar Nederland

IHuawei presenteerde haar eerste echte smartwatch, de Huawei Watch, al in Barcelona tijdens het Mobile World Congress. Dat is inmiddels al een half jaar geleden. Kort daarna was het slimme horloge al even in Nederland te bewonderen, maar zonder verdere informatie over de beschikbaarheid. Eigenlijk had ik, en velen met mij, de hoop al opgegeven dat deze bijzonder fraaie smartwatch hier ook echt uitgebracht zou worden.

Welnu, op de IFA heeft de Chinese fabrikant bekend gemaakt dat de Huawei Watch vanaf deze maand, september, toch nog in West Europa op de markt gaat komen. In sommige landen is hij per direct beschikbaar en Nederland is op 23 september aan de beurt. het prijskaartje, dat wel al langer bekend was, bedraagt 399 euro. Dat is een vanaf prijs want net als de Apple Watch kun je kiezen voor verschillende bandjes die de prijs kunnen opdrijven. Dat valt overigens, vergeleken met de meerprijzen van de Apple Watch, nog wel mee. Zo komt er ook een luxe versie van de Huawei Watch en die kost geen 11.000 maar 'slechts' 999 eurp ;)

De Huawei Watch heeft een 1.4 inch AMOLED display (geen P-OLED dus) met een resolutie van 400 x 400 pixels. Verder valt op dat de Chinese fabrikant gekozen heeft voor luxe (design) materialen. Zo wordt het display beschermt met krasvrij saphier glas en is de behuizing vervaardigd van zogenaamd 'cold forged' roestvrij staal dat ook behoorlijk krasbestendig is.

Andere specs van de Huawei Watch: 1.2GHz Qualcomm processor met 512MB RAM, 4GB intern geheugen, Bluetooth 4.1 en Android Wear. Uiteraard is het slimme horloge van de Chinese fabrikant ook voorzien van de bekende gezondheid- en fitness sensoren als een stappenteller, hartslagmeter etc.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.