Wearables
15 april 2015 - Ron Smeets

Huawei Watch deze zomer in Engelse winkels De winkellancering van het slimme Chinese horloge komt dichterbij

Huawei presenteerde in Barcelona haar eerste slimme horloge, de Huawei Watch. Helaas liet de fabrikant daar nog niets los over de beschikbaarheid en de prijs van het toestel.. Dat laatste is in de weken daarna 'opgelost' aan de hand van gelekte prijzen in Duitsland en Engeland.

Gisteren is ook duidelijk geworden wanneer de Huawei Watch, ongeveer, op de markt komt. De Engelse afdeling van de Chinese fabrikant tweette namelijk dat het slimme horloge deze zomer in de Britse winkels verschijnt. Daarmee is natuurlijk nog niet gezegd dat hij dan ook in Nederland en/of België te koop zal zijn, maar feit is wel dat de winkellancering dichterbij komt.

https://twitter.com/HuaweiUK/status/587566604684144640

Zelf heb ik de Huawei Watch enkele weken geleden heel even in mijn handen kunnen houden. Dat was nog een redelijk slecht (software) functionerend prototype, maar het bevestigde voor mij wel dat dit, samen met de Moto 360 en de Asus ZenWatch, de mooiste Android Wears smartwatches van dit moment zijn.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.