Nieuws
24 april 2013 - Redactie MobileCowboys

Huawei verlaat Amerikaanse markt

Hoewel het Chinese Huawei in 2012 nog uitgeroepen werd als grootste telecomleverancier heeft Chief Technical Officer Li Sanqi laten weten dat de fabrikant de Amerikaanse markt (voorlopig?) voor wat het is. Of zoals ze het zo mooi zeggen "We are not focusing on the U.S. market."

Afgelopen oktober werden er in het Amerikaans congres beschuldigingen geuit van de mogelijkheid tot spionage van het telefoonverkeer door ZTE en Huawei als deze partijen netwerkapparatuur zouden gaan leveren aan de Amerikaanse telecombedrijven. Voor zover ik weet zijn daar nooit harde bewijzen voor gevonden maar heeft het bedrijf blijkbaar aan het denken gezet? Met een marktaandeel van 30 procent zijn de Chinezen wel tevreden aldus Li Sanqi maar zien op het gebied van netwerkapparatuur meer groei in andere delen van de wereld dan in Amerika.

De CTO zei in een interview letterlijk "Don’t get me wrong, I’d love to get into the U.S. market. Thirty percent, it’s a high-value market. We today face reality. We will focus on the rest of the world, which is reasonably big enough and is growing significantly."
Die andere markt is hun thuisbasis China, daar is men bezig met een nieuw 4G netwerk waar Huawei zeker aan mee wil/zal werken. Met een miljard mobiele telefoons en een nieuwe 4G licentie die dit jaar aangeboden gaan worden zal het bedrijf zich daar op gaan focussen.

via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl