Toestellen
17 februari 2014 - Ron Smeets

Huawei teaser video heeft hoog 'Chinese namaak' gehalte

Huawei heeft een teaser video gemaakt waarin de Chinese fabrikant al wat specs van haar volgende vlaggenschip smartphone en een of twee nieuwe tablets laten doorschemeren. Ze doen dat overigens met behulp van een Siri-achtige stem en aanvankelijk ook op een toestel dat wel heel veel weg heeft van een iPhone. En zelfs het zinnetje 'One more thing' speelt een rol.

Klinkt mij allemaal toch net een beetje teveel als 'Chinese namaak' in de oren, maar dat zijn ze bij Huawei met dit soort video's toch echt helemaal zelf schuld. Als klap op de vuurpijl eindigt de video met een man die aan 'Siri' vraagt: 'What are they? Fruit or Some song?" Pff...

Enfin, zou de Ascend P7, die verwacht wordt in Barcelona over enkele dagen, dan nog meer op de iPhone 5(S) lijken dan zijn voorganger? ;-) Dat zal moeten blijken. De video kun je hieronder bekijken. De Huawei Siri dame vertelt onder andere over een nieuwe tablet met een ultra dun design en een zeer krachtige accu voor 'dagen' gebruiksplezier. De nieuwe smartphone heeft volgens de dame een 'verbazingwekkende' front camera. Verder wordt ook nog gesproken over een nieuwe multimedia tablet 

Overigens werd onlangs ook al de Ascend D3 genoemd als een van de nieuwe toestellen die de Chinese fabrikant in Barcelona gaat onthullen. De video en enkele screenshots:

 

Huawei-MWC14-Teaser-a Huawei-MWC14-Teaser-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.