Nieuws
01 november 2015 - Ron Smeets

Huawei strikt voormalig UI designer van Apple Een slimme zet van de Chinezen want de Emotion User Interface is dringend aan verbetering toe

Huawei maakt best aardige smartphones, maar de Emotion User Interface van de Chinezen wordt over het algemeen als een van de mindere fraaie features van de Huawei smartphones gezien. Vanaf versie 1.0 lijkt die weliswaar veel op die van Apple, maar dan minder gebruiksvriendelijke en af en toe ook nog wat onoverzichtelijk en traag.

De beslissing om een voormalige UI Desiger van Apple, Abigail Brody, aan te nemen lijkt dus een slimme zet. De kans bestaat nu natuurlijk dat toekomstige versies van de Emotion UI nog meer op die van Apple gaan lijken, maar ze zullen dan waarschijnlijk ook sneller en gebruiksvriendelijker worden.

Huawei is van plan een ontwerp studio voor de User Interface in de VS te openen. Abigail zal daar de scepter gaan zwaaien. Het betekent voor haar overigens een terugkeer naar haar oude vak aangezien ze Apple in januari 2011 al verliet en om vervolgens voor eBay en PayPal te werken. Bij Apple maakte ze onderdeel uit van Jonathan Ive's design team en was ze onder anderen dus verantwoordelijk voor het ontwerp van de User Interface van de iPhone.

"Based on our plan, Huawei is going to set up a user experience design studio in the U.S., tracking and leading pioneering design concepts in the industry, working with China's domestic design teams to provide the best user experience of Huawei's ultimate products."

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.