Nieuws
12 december 2012 - Ron Smeets

Huawei start R&D vestiging in Helsinki

Huawei heeft bekend gemaakt dat de Chinese fabrikant de komende jaren zo'n 70 miljoen Euro zal investeren in een nieuw R&D centrum. Het bijzonder aan dit nieuws is echter dat die R&D vestiging in Helsinki, Finland, komt te staan.

Wellicht dat de Chinese fabrikant daarmee wil gaan profiteren van de vele Nokia (R&D) medewerkers die de afgelopen twee jaar bij de Finse fabrikant ontslagen zijn?

Dat zal natuurlijk niet de hoofdreden zijn, maar het klinkt wel als een slimme zet van de Chinezen. Overigens wordt de voornaamste taak van het nieuwe R&D centrum de ontwikkeling van software voor smartphones, tablets en 'rich-media devices'. En dan in het bijzonder voor Android en Windows Phone 8. Op korte termijn is Huawei op zoek naar zo'n 30 medewerkers en over vijf jaar zal de R&D vestiging in Helsinki werk bieden aan een 100-tal personen.

Het Finse R&D centrum is overigens niet de eerste Europese 'ontwiikel vestiging' van Huawei. In Zweden staat al een design centrum en in Engeland heeft de Chinese fabrikant een ontwikkel centrum voor User Interface software.

Bron: Huawei persbericht

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.