Geruchten
21 februari 2014 - Ron Smeets

Huawei smartwatch en phablet poseren voor Chinese camera

Was het vannacht nog een plaatje met pastelkleutige Ascend P7's; nu zijn ook kiekjes opgedoken van een nieuwe Huawei phablet, de MediaPad X1 en een gloednieuwe smartwatch. De foto's zijn afkomstig van een medewerker van Huawei die ze op Weibo plaatste.

Deze 'lekken' passen wel bij de aankondiging van de Chinese fabrikant dat ze in Barcelona behalve een nieuwe smartphone ook een smartwatch zouden presenteren. De hieronder getoonde phablet zou wellicht ook de aangekondigde tablet kunnen zijn. Zondagmiddag weten we het zeker.

Behalve onderstaande foto's zijn nog niet veel specs van de smartwatch bekend. Op de kiekjes is in ieder geval wel te zien dat het toestel een kruising tussen een smartband en -watch lijkt, qua design.

Huawei-Smartwatch-Rumor-a Huawei-Smartwatch-Rumor-b

Van de gelekte MediaPafd X1 (foto hieronder) worden ook al wat specs genoemd die afkomstig zijn van de Chinese 'FAA". De phablet heeft een 7 inch scherm met 1820 x 1200 pixels resolutie, een 1.6 GHz quad core HiSilicon 910 processor met 2GB RAM, 16GB intern geheugen, 4G support plus een belfunctie en een 6000 mAh accu.

Via, Via, Weibo

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.