Nieuws
13 augustus 2014 - Ron Smeets

Huawei presenteert ook nieuwe toestellen in Berlijn

Huawei heeft gisteren bekend gemaakt dat de fabrikant op 4 september, tijdens de IFA in Berlijn, een persconferentie zal houden waar een of meerdere nieuwe toestellen worden gepresenteerd. In de uitnodiging staat het cijfer 7 centraal.

Vlak voor de zomer onthulde Huawei nog de Ascend P7. Mogelijk, zo wordt gespeculeerd, dat de fabrikant in Berlijn de Ascend Mate 7 of Ascend D7 aan de wereld zal tonen.

Dat toestel krijgt volgens de geruchten een 6 inch scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels (QHD), Huawei's eigen HiSillicon Kirin 920 octa core processor, 2 of 3GB RAM, Android 4.4.2 KitKat, een 6.1 inch full HD (1080 x 1920) display, een 13 megapixel camera, 5 megapixel front cam en een ARM Mali grafische processor. Specs die ruim een week geleden nog gekoppeld werden aan een gerucht over de Ascend Mate 3. Met het getal 7 dat nu opduikt zou dat dus, zoals hierboven al gemeldt, de Mate 7 kunnen worden. Over drie weken weten we meer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.