Geruchten
24 januari 2012 - Ron Smeets

Huawei presenteert high-end Diamond smartphones op het MWC

Tijdens de CES presenteerde Huawei met de Ascend P1 S momenteel de dunste smartphone tet wereld. Richard Yu, de topman van Huawei Device, heeft tegenover Twice gezegd dat de fabrikant op het MWC, eind februari in Barcelona, met twee high-end toestellen op de proppen zal komen die qua specs en prestaties weer een stap verder zullen gaan als de Ascend modellen.

De nieuwe Huawei smartphones krijgen de (familie)naam Diamond. Over de specs liet Yu nog niets uitlekken, maar als ze beter worden dan de Ascend's, dan zou je mogen verwachten dat de Diamond series uitgerust gaan worden met een quad core processor.

De specs van de Ascend P1 en P1 S zijn al bepaald niet 'mid range' te noemen. Beide toestellen hebben namelijk een 1.5GHz dual core processor met een 4.3 inch qHD (960 x 540) display, Android ICS (4.0), een 8 megapixel camera met full HD (1080p) video opname functie, quad band GSM met HSPA+ support, Bluetooth 3.0, een 1.3MP front camera, WiFi, DLNA support en HDMI aansluiting aan boord. Volgens Yu zullen de Ascend toestellen vanaf eind maart in diverse Europese landen op de markt gaan komen.

Over de beschikbaarheid van de Diamond toestellen die door Huawei in Barcelona onthuld gaan worden, en waarvan de specs dus weer beter zijn dan bovengenoemde Ascend modellen, is nog niets bekend. Iets om naar uit te kijken, eind volgende maand, dus ;-) 

Bron: TWICE

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.