Toestellen
07 januari 2014 - Redactie MobileCowboys

Huawei presenteert Ascend Mate 2 4G tijdens CES 2014

Zoals jullie weten, is de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas begonnen. De komende dagen zien we dus veel nieuwe producten en daar behoort ook de Huawei Ascend Mate 2 4G bij. De Chinese smartphonefabrikant krijgt ook in Nederland steeds meer gebruikers en dat zal met dit toestel vast en zeker gaan oplopen. Zoals de naam al zegt, is het de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Huawei Ascend Mate. 

Zoals de naam ook zegt, heeft het toestel volledige 4G/LTE ondersteuning. Volgens Huawei ondersteunt het toestel alle 4G/LTE-netwerken die er zijn in de wereld. Verder is het toestel voorzien van een 1,6 Ghz quad-core processor die van Huawei zelf is. De processor heeft 2GB aan werkgeheugen en de opslagcapaciteit van het apparaat is 16GB, wat bij de Ascend Mate slechts 8GB was. 

Het beeldscherm loopt achter de feiten aan, aangezien het scherm nagenoeg hetzelfde is als bij de voorganger. De camera is wel verbeterd: aan de achterzijde van het toestel is een 13 megapixelcamera te vinden (eerst was dit 8 megapixels) en aan de voorzijde een 5 megapixelcamera (in plaats van een 1 megapixelcamera). Beide camera's zijn in staat om in Full HD video's op te nemen.

De verwachting is dat het toestel later dir voorjaar in Nederland op de markt zal verschijnen. Er is nog niets bekend over een verkoopprijs, maar aangezien het toestel niet heel erg uitgebreid is, zal de prijs tussen de 400 en de 500 euro zijn. Maar dit is dus niet zeker.  

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl