Nieuws
01 februari 2018 - Ron Smeets

Huawei plant een maand na het MWC een grote aankondiging (UPDATE) De nieuwe P-Series wordt 27 maart in Parijs onthuld

UPDATE (01-02, 08u40): Gisteravond viel de save the date uitnodiging van Huawei voor het event op, zoals nu definitief is, 27 maart in mijn mailbox (zie afbeelding onderaan dit artikel). De Chinese fabrikant start dan in Parijs, zoals ze zelf zeggen, een nieuwe reneissance met de volgende stap in Artificial Intellegence. Uhm, die tweede 'e' moet natuurlijk een 'i' zijn, maar goed. De boodschap is duidelijk. Op 27 maart wordt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de nieuwe P-Series van Huawei gepresenteerd in de Franse hoofdstad en daar ben ik uiteraard bij. Helemaal onderaan dit artikel staat de betreffende uitnodiging met de ietwat onintelligente spelfout ;)

Over precies een maand, op zondag 25 februari om precies te zijn, houdt Huawei haar MWC persconferentie. Toch wordt dan niet het moment waarop de Chinese fabrikant de grootste aankondiging van de eerste helft van 2018 gaat doen. Al weken wordt gespeculeerd of Huawei in Barcelona nu wel of niet de P11 (aka P20) gaat onthullen. Welnu, aan die speculaties kan nu een einde gemaakt worden. Huawei heeft mij namelijk ook al een save the date uitnodiging voor 26 en 27 maart verstuurd zoals jullie hieronder kunnen lezen. Dit antwoord van Huawei Nederland kreeg ik naar aanleiding over een vraag rondom de MWC activiteiten en de beschikbaarheid van de P Smart. Natuurlijk, een 100% bevestiging van het feit dat het nieuwe grote vlaggenschip van Huawei eind maart in plaats van eind februari onthuld gaat worden is dit niet. Maar toch, ik durf er bijna al een flesje Gentleman Jack op in te zetten ;)

Uit de email van Huawei Nederland aan mijn adres:
Meer informatie rondom MWC komt snel jouw kant op. En, op 26 en 27 maart hebben we een bijzondere aankondiging. Misschien wil je deze alvast in je agenda zetten? Ook hier kom ik zsm op terug.

Huawei kiest wederom ervoor het Samsung geweld te ontlopen
Het is niet de eerste keer dat Huawei er voor kiest om haar vlaggenschip niet in het kielzog, of vlak voor, die van Samsung te onthullen. De Koreaanse fabrikant gaat in Barcelona, enkele uren na de Huawei keynote, de Galaxy S9(+) aan de wereld presenteren en die toestellen zullen in de uren en dagen die daarop volgen vrijwel alle media aandacht naar zich toe trekken. Hoewel Huawei inmiddels ook al lang geen kleine speler meer is – de nummer drie van de wereld – kiest de Chinese fabrikant toch eieren voor haar geld. Dat gebeurde ook al tijdens de IFA. Jarenlang presenteerde Huawei daar de nieuwe Mate phablets maar ook die sneeuwden onder in het Samsung geweld rondom de nieuwe Note’s. Afgelopen jaar koos Huawei er daarom voor de Mate 10 series een maand na de IFA in München te onthullen. Welnu, het heeft er alle schijn van dat de Chinese fabrikant tijdens het MWC dezelfde strategie kiest en de P11 (of P20) dus op 26 of 27 maart gaat onthullen.