Nieuws
29 oktober 2013 - Redactie MobileCowboys

Huawei passeert LG in marktaandeel 3e kwartaal 2013

Volgens de laatste gegevens van Strategyanalytics heeft het Chinese Huawei het Zuid-Koreaanse LG gepasseerd in marktaandeel. Samsung staat met 35,2% op de eerste plaats gevolgd door Apple met 13,4% op plaats drie staat Huawei met 5,1% en LG op vier met 4,8% op de vijfde plaats staat Lenovo met 4,3% marktaandeel.

Het rapport dat Strategyanalytics opgemaakt heeft laat de aantallen en marktaandeelverhoudingen zien tot het 3e kwartaal 2013 waarin wereldwijd iets meer dan een kwart miljard telefoons verkocht zijn, 251.4 miljoen om precies te zijn, een absoluut record volgens de analisten.

Samsung groeide 55% in het 3e kwartaal en verkocht 88.4 miljoen telefoons, de verkoop piek na de introductie van de Galaxy S4 is aardig afgevlakt volgens het rapport. De Note 3 en Galaxy Y moeten daar weer verandering in brengen.
Apple verkocht 33.8 miljoen toestellen tegen 26.9 miljoen een jaar eerder en dat terwijl de wereldwijde verkoop van de iPhone 5c en 5s in het vierde kwartaal pas op gang komt.

Huawei verkocht in het derde kwartaal 2013 12.7 miljoen toestellen vooral de P6 doet het goed, als de Chinese daadwerkelijk met Samsung of eerder Apple willen concurreren zullen ze vooral in Amerika moeten groeien, ook Europa is voor verdere groei belangrijk.

LG verkocht 12 miljoen smartphones in Q3 daar zit de alom geprezen LG G2 nog niet bij dus is het best mogelijk dat de Koreanen aan het einde van 2013 weer op de derde plaats staan?

Tot slot Lenovo, verkocht 10.8 miljoen toestellen vooral in China, bekijk hier het hele rapport.
Marktaandeel 

via 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl