Geruchten
06 april 2016 - Ron Smeets

Huawei P9 specs duiken op in benchmark

In GFXBench zijn de vermeende specs van de Huawei P9 opgedoken. Daaruit blijkt dat, als de informatie klopt, het toestel uitgerust gaat worden met een 5.1 inch full HD scherm (1080 x 1920), de HiSilicon Kirin 955, 2.5GHz, octa core processor met 3GB RAM. Aan de achterzijde zit een 12 megapixel camera die ook in full HD kan filmen. Er wordt geen melding gemaakt van een tweede camera. We weten inmiddels, uit eerdere geruchten en een gelekt perskiekje van het toestel, dat de Huawei P9 twee camera's met Leica objectieven heeft. Het zou natuurlijk kunnen dat het toestel wel twee lenzen die fysiek aan één camera gekoppeld zijn, maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

Andere specs die vermeld worden zijn de 8 megapixel front (selfie) camera die ook in full HD kan filmen, 32GB opslag geheugen, Android 6.0 en uiteraard zaken als NFC, WiFi, Bluetooth, GPS en dergelijke.

Enfin, zoals gezegd zal Huawei later vandaag in Londen de P9 familie aan de wereld presenteren. Behalve enkele teasers heeft de Chinese fabrikant officieel natuurlijk nog niets prijs gegeven van het uiterlijk, de specs en de verschillende P9 modellen. Als we de gemene deler van alle geruchten die de afgelopen weken en maanden opdoken mogen geloven en optellen bij de gelekte specs in dit bericht, dan is de kans groot dat Huawei vandaag drie P9 modellen gaat onthullen. Naast de 'standaard' P9 zou ook nog een P9 Lite en een P9 Max op de planning staan. De eerste met iets 'lichtere' specs en de tweede met vooral een groter scherm. Dezelfde varianten die vorig jaar ook de P8 familie completeerden. En met name de P8 Lite heeft het qua verkoopcijfers best goed gedaan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.