Nieuws
16 augustus 2016 - Ron Smeets

Huawei P9 is volgens de EISA weer de beste smartphone Chinese fabrikant wint deze award voor het vierde jaar op rij

Huawei heeft, als fabrikant van smartphones, haar naam inmiddels wel gevestigd. Wereldwijd zijn ze inmiddels de nummer drie, uiteraard nog achter Samsung en Apple, en dat geldt ook voor de Nederlandse markt.

Vandaag kon Huawei weer een nieuw succesje toevoegen aan haar palmares. Ze wonnen namelijk voor de vierde keer op rij de EISA Award voor beste smartphone van het jaar (2016/2017). Dit keer met de Huawei P9. Opvallend is dat deze eer de afgelopen jaren telkens ten deel viel van een P-Series toestel, De P6, P7 en P8 gingen de winnaar van dit jaar voor.

Ik kan niet zeggen dat ik heel erg verbaast ben over de winst van de P9. Het is, zoals ik ook al concludeerde in mijn review, een zeer goed toestel. Vooral de camera en prijs-kwaliteit verhouding zijn bovenmaats. Huawei heeft bovendien de Emotion UI, een vergelijkbare achilleshiel als Samsung's TouchWiz van enkele jaren geleden, verbeterd qua design, snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

https://youtu.be/SnkCStDgYeo

Het moge duidelijk zijn dat Huawei zelf ook weer blij is met deze erkenning voor de P9:
"Vanzelfsprekend zijn we heel erg trots op deze toonaangevende award. Vier jaar op rij deze prijs winnen bevestigd dat we het als bedrijf ontzettend goed doen. Dat krijgen we als feedback van onze klanten en dat zien we aan ons stijgende marktaandeel. Een prijs als de EISA award is een bevestiging van onze innovatiekracht zoals de dual camera op de P9 in samenwerking met Leica", aldus Richard de Borst, een van de bobo's van Huawei Nederland ;)

De EISA maakte de winst van de Huawei P9 onder ander bekend middels onderstaande 'videoboodschap'

https://youtu.be/7GuF88CkfEo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.