Geruchten
16 maart 2018 - Ron Smeets

Huawei P20 vanaf 16 april in de winkels Pre-orders starten op de dag van de presentatie in Parijs - UPDATE: Video P20 Lite duikt ook op

Hoe toevallig is het dat aan de vooravond van de winkellancering van de Galaxy S9 en Galaxy S9+ informatie uitlekt over de beschikbaarheid van de nieuwe Huawei vlaggenschepen; de P20 serie. Nou, ik geloof niet in toeval maar wel in de strategie van een van Samsung’s grootste concurrenten om net nu te trachten een beetje van de spotlights op zichzelf te richten. De halve – of toch zeker een kwart – wereld kijkt vandaag immers naar Samsung en haar nieuwe vlaggenschepen. Welnu, Huawei heeft laten uitlekken dat de P20 vanaf de dag dat hij in Parijs, samen met zijn Pro en Lite broers, onthuld wordt ook direct te pre-orderen zal zijn. Vanaf 16 april liggen ze in de winkels. Dat is in ieder geval de informatie die via DroidApp wereldkundig gemaakt is.

Grote prijsverschillen en een dure Pro
De vraag is natuurlijk hoeveel potentiele Galaxy S9 kopers met dit ‘nieuws’ besluiten om dan toch maar te gaan wachten op de nieuwe Huawei. Voor Samsung fans en die-hards zal dat niet aan de orde zijn, maar wie op zoek is naar een voordeliger toestel, en geen iPhone 8 Plus heeft om in te ruilen – grapje – zou de overweging kunnen maken om toch nog maar een paar weken te wachten om er achter te komen of de Huawei P20 dat voordeligere alternatief kan zijn. Let wel, op basis van geruchten en gelekte informatie lijkt het er op dat de Chinese fabrikant grote prijsverschillen gaat hanteren tussen de drie P20 modellen. De P20 Lite zou 369 euro gaan kosten, de standaard P20 krijgt vermoedelijk een prijskaartje van 679 euro en voor de P20 Pro moet je 899 euro aftikken. Dat is maar 50 euro minder dan je voor de Galaxy S9+ betaalt. Hoe dan ook, op 27 maart weten we meer. En in de weken daarna zal moeten blijken of Huawei er in geslaagd is met het bekend maken (want ik geloof dus niet in toeval) van de winkellanceerdatum van de P20 series veel potentiele Samsung kopers gaat overtuigen om nog even te wachten op die nieuwe Huaweis.

UPDATE (09u50): En alsof het lekken van de beschikbaarheid nog niet genoeg was is nu ook een Italiaanse unboxing video van de Huawei P20 Lite opgedoken. Hij is natuurlijk in het Italiaans, maar dat mag de pret van het toestel dat in detail getoond wordt niet drukken. En met deze video worden meteen de meeste specs van de P20 Lite 'bevestigd'. Het 5.8 inch full HD+ (2280 x 1080 pixels) sherm met 19:9 beeldverhouding, de 16 megapixel camera aan de voorzijde, de dual camera (16MP + 2MP) aan de achterzijde en de Kirin 659 processor met 4GB RAM en 64GB intern geheugen. Het toestel heeft verder een 3000mAh accu, weegt 145 gram en meet 148.6 x 71.2 x 7.4 mm. 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS en GLONASS zijn ook allemaal van de partij, evenals Android Oreo 8 en de nieuwe EMUI versie 8 van Huawei.

Nu is het alleen nog even wachten op de unboxing video's van de P20 en P20 Pro, maar ik denk dat Huawei het 'uitlekken' daarvan nog niet toestaat. Anders hebben ze in de 27e in Parijs helemaal niets nieuws meer om te laten zien ;)