Nieuws
10 mei 2019 - Luc Meijs

Huawei P Smart Z 2019 nu al verkrijgbaar Budget pop-up smartphone met verrassingen

Huawei heeft een groot aanbod aan smartphones, zowel in het hoge segment als in het midden- en lage segment. Voor het eerst presenteert de fabrikant nu een smartphone met een pop-up selfie camera, niet voor het hoge segment maar voor een heel vriendelijk prijskaartje. Het toestel is volgens Huawei gericht op studenten en young professionals, met name dankzij een energiezuinige processor, AI-fotografie en een bijna bezel loos display. Bovendien: het budgettoestel is al meteen in ons land verkrijgbaar.
 
Pop-up selfie shooter
 
De Huawei P Smart Z 2019 is een nieuwe smartphone van de Chinese gigant met een merkwaardige selfiecameramodule. Deze pop-up module zagen we voorheen enkel op de iets duurdere modellen van Vivo of in de komende OnePlus 7 Pro bijvoorbeeld. Deze module zit verborgen in de behuizing van het toestel en is enkel zichtbaar als de selfiecamera geactiveerd wordt. Uit de bovenkant van de behuizing verschijnt dan een vierkante 16 megapixel shooter die motorisch aangedreven wordt. Het mechanisme is volgens de fabrikant compleet nieuw ontworpen om binnen een seconde een selfie te maken. Ook is het mechanisme door Huawei uitvoerig getest en moet het een directe impact van een object tot maximaal 12 kilo aankunnen. Mocht het toestel vallen, dan herkent de sensor in deze module dit en trekt de camera zich zo snel mogelijk in waardoor mogelijke schade beperkt wordt.
 

Aan de achterkant van het toestel zit een dubbele camera unit. Een 16 megapixel hoofdcamera met een 2 megapixel dieptesensor. Deze hoofdcamera heeft een 6P (six-lens plastic array) design, waarmee foto’s nog meer detail krijgen. Verder heeft de camera van de P Smart Z 2019 een nachtmodus en een 480fps super slow motion stand.
 
FullView en specs
 
Het beeldscherm van de Huawei P Smart Z 2019 heeft dankzij deze pop-up selfie camera, minimale bezels om zo een groot screen to body ratio te creëren van maar liefst 91%. De beeldverhouding komt uit op 19.5:9. Het display zelf betreft een LTPS IPS Full HD scherm met een resolutie van 2340 x 1080 pixels en een super dichte ppi van 391. Het kleurengamma van dit scherm zou 85% zijn waarmee kleuren levendig en realistisch worden weergeven.
 

Intern heeft deze smartphone een Kirin 710F Octa-core processor die 75% sneller is dan zijn voorloper. Volgens Huawei moet de P Smart Z 2019 30% beter presteren en daarbij ook 30% minder verbruiken qua accu. Over accu gesproken, dat zit wel snor bij dit model. Deze bedraagt namelijk een flinke 4000 mAh variant met, jawel USB-C. Het toestel wordt geleverd met EMUI 9, gebaseerd op Android 9 Pie. Verder heeft het toestel de F2FS 2.0 en EROFS technologie aan boord, dit zorgt voor efficiëntere opslag van data waardoor het toestel langer soepel blijft lopen.
 
De Huawei P Smart Z 2019 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland in de kleuren, Midnight Black, Starlight Blue en Emerald Green. De adviesprijs voor dit model bedraagt 269 euro. Een heel schappelijk prijskaartje voor een interessant budgetmodel.