Toestellen
03 april 2007 - Ron Smeets

Huawei op de Sony Ericsson tour

Het wordt eentonig, maar de meeste Chinese toestelmakers geven over het algemeen blijk van weinig eigen creatieve inbreng bij het ontwerpen van toestellen.

Het spreekwoord 'Beter goed gestolen, dan slecht gemaakt' kun je in China bij zo ongeveer 95% van de toestelmakers als 'lijfspreuk' opvoeren.

Neem nu de nieuwe Huawei C5320. OK, het is een CDMA toestel, dus zullen we 'm hier in Europa nooit van dichtbij gaan zien, maar je zou er zonder veel problemen een Sony Ericsson logo op kunnen 'plakken'.

Huawei maakt overigens wel toestellen voor de Europese markt. Enige tijd geleden sloot men namelijk een deal met Vodafone voor het leveren van een aantal toestellen die met het Vodafone merk op de markt gebracht gingen worden (zie hieronder bij de lijst met 'Gerelateerde items').

Via: Engadget MobileGerelateerde links:
Nokia klaagt winkels die namaak verkopen aan
Chinese namaak ook in Barcelona
De 710 wordt de eerste GSM met Vodafone merk
Vodafone komt met eigen merk toestellen
Beter goed gestolen dan. . .
Vodafone sluit deal met Chinese 3G fabrikant
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.