Toestellen
23 februari 2014 - Ron Smeets

Huawei onthult Ascend G6, twee MediaPad tablets en Smartband

Huawei heeft vanmiddag in Barcelona vier nieuwe toestellen onthult; een smartphone, twee tablets en een smartband (foto hiernaast).

De smartphone die het daglicht zag was de Ascend G6. Uiterlijk lijkt die als twee druppels water op de P6 die ruim een half jaar geleden op de markt kwam. De G6 heeft onder andere een 4.5 inch scherm (960 x 540), Android 4.2 en een 1.2 Ghz quad core processor.

Verder is een 8 megapixel camera van de partij, een 5 megapixel front camera en heeft hij een 2000mAh accu. De 3G variant is in een behuizing van 7.5mm dun gestopt terwijl voor de 4G versie 0.35mm meer nodg was. De exacte prijs van de Ascend G6 is nog niet bekend, maar het toestel zou rond de 250 Euro gaan kosten.

Het toestel dat eerder vandaag gespot werd blijkt dus de MediaPad X1 te zijn; volgens de fabrikant 's werelds meest comapcte 7 inch tablet. Op dit moment kun je die titel dus claimen met een toestel dat 103.9mm lang en 7.18mm 'dik' is. Ondanks die geringe afmetingen zit er toch ook een 5000 mAh accu in deze tablet. Andere noemenswaardige specs: een 1.6 GHz Huawei HiSilicon quad core processor, 7 inch LTPS scherm (1920 x 1200 pixels), 13 megapixel camera, 6 megapixel front cam, 4G support, microSD geheugenkaart optie en Android 4.2 Jelly Bean met Huawei's eigen Emotion UI. DEMediaPad X1 gaat 399 euro kosten en zal vanaf eind maart in diverse landen (ook Europa) beschikbaar komt.

De tweede tablet die Huawei lanceerde is de MediaPad M1. Die is met 8 inch iets groter dan de X1. Qua specs is die wel iets minder goed bedeeld, Het scherm heeft een lagere resolutie (1280 x 800), de camera is 5 megapixel (plus 1MP front cam). De processor is wel weer een 1.6GHz quad core en de accu is met 4800mAh bijna net zo krachtig als die van de X1. De MediaPad M1 draait ook Android 4.2 met Emotion UI en zal vanaf mei in de winkels liggen voor 299 Euro.

De Talkband B1 van Huawei is alleen een smartwatch omdat hij de tijd kan tonen. Verder is het meer een sport accessoire voor het tellen van stappen, het monitoren van je slaappatroon, calorieverbruik en dergelijke. Extra handig is het feit dat het display gedeelte van de Talkband er uit kan om als Bluetooth headset dienst te doen. Er zit dus een oortje en een microfoon in. De Talkband B1 zal later dit jaar op de markt komen en krijgt een adviesprijs van 99 Euro.

Een demo video van de MediaPad X1:
 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.