Nieuws
10 juli 2015 - Ron Smeets

Huawei Nexus komt wellicht in de herfst Samenwerking tussen Google en Chinese fabrikant positief voor beiden

Huawei wordt al geruime tijd genoemd als een van de fabrikanten die werkt aan de volgende Nexus smartphone voor Google. Dit jaar zouden zelfs twee nieuwe Nexus modellen verschijnen. De tweede wordt, voor de derde keer inmiddels, door LG gemaakt.

Deze week is het gerucht opgedoken dat de Huawei Nexus waarschijnlijk in de herfst gepresenteerd zal worden. Op zich is dat niet zo vreemd want het seizoen van de vallende bladeren is al enkele jaren het moment voor de onthulling van nieuwe Nexus smartphones.

De meeste fabrikanten die in het verleden al eens, of vaker, een Nexus smartphone mochten maken hielden daar goede herinneringen aan over. LG is daar het beste voorbeeld van. De Koreaanse fabrikant was de weg in de smartphone markt volledig kwijt. Ik heb het wel eens vergeleken met het missen van een trein doordat ze op het verkeerde perron stonden. Echter, nadat de LG Nexus 4 verscheen leek het wel alsof de Koreanen ineens het smartphone licht weer gezien hadden. Daarna volgden succesnummers als de G2 en diens opvolgers die er voor zorgden dat LG weer een serieuze speler op de smartphone markt werd.

Als Huawei nu een Nexus smartphone gaat maken dan kan dat ook een positieve uitwerking hebben op de bekendheid en populariteit van het Chinese merk. Letwel, Huawei heeft de weg naar boven op de smartphone markt al een tijdje gevonden, maar toch, het zal ze zeker goed doen.

Ook voor Google kan een samenwerking met Huawei goed uitpakken. Het zou namelijk kunnen bijdragen aan meer bekendheid, en meer business, in China, zo verwachten analisten.

Bron, via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.