Geruchten
13 oktober 2016 - Ron Smeets

Huawei Mate 9 krijgt ook een 'edge' variant? Gelekte afbeeldingen tonen een Mate 9 met gebogen scherm

Als de geruchten kloppen dat er ook een 'edge' variant van de Huawei Mate 9 komt dan heeft de Chinese fabrikant, zonder dat ze dat zelf vooraf konden verwachten, wel een heel erg gelukkig moment gekozen. Met het verdwijnen van de Galaxy Note 7 is zomaar ineens een van de grootste concurrenten van de Mate 9 'edge' in rook opgegaan (ja, sorry, ik kon het niet laten).

Maar goed. Laten we eerst maar eens 3 november afwachten. Dat is namelijk het moment dat Huawei de Mate 9 officieel gaat onthullen in München. De afbeeldingen die vandaag van het toestel opdoken tonen duidelijk een ook model met een aan weerszijden gebogen scherm. Die hebben op deze foto overigens wel heel erg veel weg van de Galaxy S6 Edge Plus. Vooral de gouden variant lijkt als twee druppels water op de Samsung. Hij mist alleen de extra sensor links van de speaker aan de bovenzijde.

Of deze kiekjes echt de twee varianten van de Mate 9 tonen valt dus nog te bezien, maar zoals gezegd zou het een onbedoeld schot in de roos kunnen zijn voor Huawei wanneer ze net nu een phablet met 'edge' design uit zouden brengen, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.