Geruchten
19 september 2016 - Ron Smeets

Huawei Mate 9 komt mogelijk in november Chinese geruchten spreken over diverse geheugen- en RAM uitvoeringen

Waar velen verwacht hadden dat Huawei tijdens de IFA de Mate 9 zou onthullen verraste de Chinese fabrikant in Berlijn met twee mid-range Nova smartphones, waarvan er overigens maar eentje naar Nederland zal komen.

Het gerucht, afkomstig van een Chinese bron, gaat nu dat de Mate 9 wellicht op 8 november het daglicht gaat zien. Daarbij wordt overigens niet vermeld of die datum gekoppeld moet worden aan de presentatie of de daadwerkelijke winkel lancering. De bron zegt wel dat het toestel in november de winkels gaat bereiken. Of dat alleen in China zal zijn is ook niet bekend.

De Mate 9 zou qua specs onder anderen voorzien worden van een 6 inch QHD display. Dat zou betekenen dat de Chinese fabrikant nu dan wel een meerwaarde voor die schermresolutie ziet. Tot nu toe hadden alle Huawei's hooguit een full HD display. We zullen zien.

Andere specs die genoemd worden zijn een nieuwe Kirin 960 processor met, naar keuze, 4 of 6GB RAM. Er wordt ook gesproken over verschillende opties qua intern geheugen; 64, 128 of 256GB en dan dus met 4 of 6GB RAM. De prijzen van de verschillende Mate 9 modellen variëren volgens deze berichten van 430 tot 630 euro.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.