Geruchten
11 augustus 2016 - Ron Smeets

Huawei Mate 9 duikt op in benchmark De nieuwe Chinese phablet blijft net onder de 6 inch

Vorig jaar presenteerde Huawei op de IFA in Berlijn de Mate S. Dat was toen de opvolger van de Mate 7. Een echt succesnummer is dat toestel nooit geworden. Al was het maar omdat de Chinese fabrikant tijdens de presentatie een heel ander toestel, met '3D Touch' liet zien dan het model dat uiteindelijk in de winkels verscheen. Daar kwam in tijdens het reviewen ook achter ;) Letwel, de Mate S was een prima toestel hoor. Alleen de prijs viel behoorlijk tegen.

Dit jaar wordt alom verwacht dat Huawei de Mate 9 tijdens de IFA zal onthullen. Over een opvolger van de Mate S is nog helemaal niets bekend. De vermoedelijke Mate 9 daarentegen is opgedoken in GFXBench. Daardoor, mits de geruchten kloppen natuurlijk, zijn verschillende specs nu bekend.

Wat het meest opvalt is ongetwijfeld het 5.9 inch scherm met, nog altijd, full HD (1920 x 1080) resolutie. Huawei ziet nog altijd geen meerwaarde, los van een hoger stroomverbruik wat natuurlijk niet positief is, voor het toepassen van QHD schermen. Bij een phablet van 5.9 inch zou dat volgens mij toch wel een voordeel kunnen zijn. Enfin, het wordt afwachten wat Huawei uiteindelijk onthult in Berlijn.

Andere specs die via de benchmark aan de Mate 9 gekoppeld worden:
- 2.6 GHz octa core High Silicon 3660 processor
- 4GB RAM
- 64GB intern geheugen
- Android 7.0 Nougat
- 12 megapixel camera met 4K video en flitser
- 8 megapixel front camera met full HD video

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.