Toestellen
26 november 2015 - Ron Smeets

Huawei Mate 8 verlaat China pas in 2016 De échte opvolger van de Mate 7 is gepresenteerd

Toen Huawei in Berlijn, tijdens de IFA, de Mate S aan de wereld presenteerde was er alom nogal wat verbazing. De Chinese fabrikant had er namelijk voor gekozen om een compacte toevoeging op de Mate 7 te onthullen in plaats van een échte opvolger. Welnu, vandaag heeft Huawei in eigen land de sluier van de Mate 8 opgelicht. Helemaal onverwacht kwam dat niet, aangezien deze dag in teasers al aangekondigd werd. Het minder goede nieuws is dat de rest van de wereld nog tot begin 2016 zal moeten wachten want pas dan zal de Mate 8, mogelijk met ietwat aangepaste specs, het Chinese vasteland verlaten. Dat gebeurt op de CES in Las Vegas. Tot die tijd is de Mate 8 alleen in China verkrijgbaar.

Uiterlijk ziet de Mate 8 er, ondanks zijn 6 inch scherm, net zo compact uit als zijn voorganger. De randen boven en onder het scherm lijken zowaar nog iets kleiner geworden te zijn. Het scherm neemt nu 83% van de oppervlakte van het toestel in beslag. Uit mijn hoofd zo'n 5% meer dan zijn voorganger. Dat is voor een 6 inch toestel natuurlijk alleen maar goed nieuws. Helaas is het scherm dat Huawei in de Mate 8 verwerkt heeft een full HD variant (1920 x 1080) en dus geen QHD. Er wordt ook niet gerept of het scherm al dan niet 3D Touch functionaliteit heeft.

Huawei heeft dus overduidelijk nog niet alle specs van de Mate 8 onthuld, maar het toestel wordt wel uitgerust met de gloednieuwe octa core HiSilicon Kirin 950 processor uit de eigen keuken (4 x 2.3GHz + 4 x 1.8GHz). Verder wordt ook melding gemaakt van Android 6.0 Marshmallow als OS, aangevuld met de nieuwste, 4.0, versie van de eigen Emotion User Interface.

Uit het persbericht:

Today in Shanghai, the Huawei Consumer Business Group (BG) unveiled the Huawei Mate 8, its most advanced flagship smartphone that combines beauty and practicality with a metallic, seamless design, 6-inch FHD screen and Huawei's latest chipset architecture, the Kirin 950. As the latest innovation from Huawei's Mate series, the Mate 8 features a customizable, next-generation Huawei EMUI 4.0 operating system based on Android M (6.0).

High-performance, Low-power Consumption – The Mate 8 is the first smartphone to run on Huawei's recently announced Kirin 950 chipset and use TSMC 16 nm FinFET plus chip technology. The leading-edge architecture features redefined properties that achieve balanced power consumption with 4 x A72 2.3 GHz processors and 4 x A53 1.8 GHz processors.

The Mate 8 is currently available in China. Huawei Mate 8 will be unveiled at CES 2016, and will be available in the market starting from Q1 2016.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.