Geruchten
02 november 2015 - Ron Smeets

Huawei Mate 8 komt eind deze maand Chinese teaser noemt de naam en presentatie datum van het toestel

Tijdens de IFA werd al aangenomen dat Huawei daar de opvolger van de Mate 7 zou presenteren, de Mate 8 dus, maar de Chinezen verrasten vriend en vijand in Berlijn met de onthulling van de kleinere Mate S.

Het lijkt er nu op dat de al veelbesproken en uitgelekte Mate 8 deze maand toch nog het daglicht gaat zien. Op Weibo, het Chinese twitter, is namelijk een Huawei teaser opgedoken waarop vermeld staat dat de fabrikant op 26 november iets gaat onthullen. Boven die tekst staat een grote, digitale, 'acht'. Dat lijkt dus een zekerheidje.

Verwacht wordt dat de Mate 8 gewoon weer een 6 inch scherm heeft, net als zijn echte voorganger, en bovendien uitgerust wordt met de gloednieuwe Kirin 950 octa core processor uit eigen keuken. Verder wordt gespeculeerd over een versie met 3GB RAM e 32GB intern geheugen en eentje met 4GB RAM en 64GB geheugen. Aan de achterzijde prijkt naar verluidt een 20 megapixel camera terwijl aan de voorzijde, om selfies te maken, een 8 megapixel cam zou zitten. Maar ook dit zijn natuurlijk allemaal nog geruchten, al klinken ze al maanden heel erg plausibel. We zullen het wel zien, op 26 november.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.