Geruchten
19 augustus 2015 - Ron Smeets

Huawei Mate 8 duikt weer eens op Specs en foto's van de phablet, en opvolger van de Mate 7 die op de IFA onthuld gaat worden

Het is niet de eerste keer dat vermeende kiekjes van een nieuwe Huawei phablet opduiken. Over twee weken zal de Chinese fabrikant hoogstwaarschijnlijk de Mate 8 onthullen in Berlijn. Vandaag zijn van dat toestel twee nieuwe foto's en diverse specs uitgelekt.

Het gerucht gaat dat de Huawei Mate 8 uitgerust gaat worden met een 4500 mAh accu. Dat zijn getallen die je normaal alleen in een tablet terugvindt. maar goed, de Mate 8 zou dan ook weer een 6 inch display hebben. Samen met de nu ook genoemde HiSilicon Kirin 950 processor mag je dan ook wel een 'dikke' accu verwachten. Het toestel zou bovendien in twee varianten beschikbaar komen; eentje met 3GB RAM en 32GB opslaggeheugen en een met 4GB RAM en 64GB geheugen. Uiteraard zal de onderscheidende factor van die twee modellen het prijskaartje worden.

Als het toestel op de afbeeldingen hierboven en -onder inderdaad de Mate 8 is, dan heeft Huawei het design enigszins aangepast. aan de achterzijde (foto boven) zijn de camera en vingerafdruk scanner nu dichter bij elkaar geplaatst waardoor die laatste nu ook ietwat uitsteekt. Of dat handiger is?

Aan de voorzijde (foto's hieronder) is duidelijk te zien dat de randen boven, maar vooral die onder het scherm nog dunner geworden zijn. Dat zou dan dus betekenen dat de Mate 8 iets makkelijker vast te houden zal zijn dan zijn voorganger.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.