Geruchten
27 januari 2015 - Ron Smeets

Huawei Mate 7 Compact in de maak? Chinese fabrikant presenteert in ieder geval iets nieuws in Barcelona

Huawei zal daags voor de officiele start van het MWC, op 1 maart dus, een persconferentie houden voor de presentatie van een of meerdere nieuwe toestellen. De uitnodigingen daarvoor zijn al verstuurd. Als we de laatste geruchten mogen geloven dan zal de Chinese fabrikant mogelijk een kleinere variant van de Ascend Mate 7 onthullen; de Mate 7 Compact. De naam 'Ascend' verdwijnt, maar dat was ook al bekend.

De Mate 7 Compact moet een toestel worden met een 5.5 inch scherm. De 'standaard' Mate 7 is een 6 inch phablet. Afbeeldingen en specs zijn er nog niet, maar er van uit gaande dat de compacte variant verder identiek is aan de 6 inch versie is er wel al een render gefabriceerd waarop beide toestellen te zien zijn.

Of deze geruchten juist zijn is natuurlijk niet te zeggen. Opvallend is wel dat valk voor de Kerst een kiekje opdook van een toestel dat de Mate 7 Plus zou zijn. Geen kleinere maar juist een grotere variant van de Mate 7 dus. Afwachten maar.

Bron (Italiaans), foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.