Toestellen
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Huawei maakt van Honor een nieuw telefoonmerk Eerste toestellen worden eind deze maand in Berlijn onthuld

Deze week viel een uitnodiging in de mailbox om aanwezig te zijn bij de lancering van Honor, later deze maand, in Berlijn. Daarin stond dat we aan de vooravond staan van een nieuw telecom tijdperk waarbij een eind komt aan de korte levensduur van accu's en langzame download snelheden.

Marketing taal natuurlijk, maar de komst van een nieuw telefoonmerk is natuurlijk altijd interessant. Echter, sommigen van jullie zullen Honor nog wel kennen als een van de toesteltypes van Huawei van een tijdje geleden.

De Honor 6 is een van de meest recente modellen die deze zomer onthuld werd en waarmee Huawei in China de iPhone 6 wil verslaan. Qua specs een high end model dus.

Welnu, het blijkt nu dus dat Huawei van Honor een zelfstandig smartphone merk gaat maken. Veel meer wilde de fabrikant er op dit moment nog niet over kwijt, maar in sommige landen schijnt de 'afsplitsing' al een feit te zijn. Eerder deze week werden in India namelijk twee (Huawei) Honor toestellen gelanceerd; de Honor Holly smartphone (foto hieronder) en de Honor X1 tablet om precies te zijn.

In tegenstelling tot de Huawei Honor 6 prijkt op deze toestellen geen logo van het moederbedrijf meer en daarmee lijken dit dus ook de eerste toestellen van het nieuwe merkt te zijn. Ze werden wel nog door Huawei zelf gepresenteerd, maar dat kan te maken hebben met het feit dat de officiele onthulling van Honor als zelfstandig merk pas op 28 oktober zal plaatsvinden.

Opvallend is ook dat de twee Indiase Honor modellen uitgerust zijn met low end specs. Daarmee rijst de vraag welke markt Honor wil aanboren. Prijsbewuste of high-end smartphone en tablet kopers? Of allebei wellicht? Over anderhalve week weten we het.

UPDATE (20-10, 17u50): Inmiddels is ook een video teaser voor het nieuwe Honor merk gemaakt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.