Toestellen
20 februari 2012 - Ron Smeets

Huawei ligt tipje van haar MWC smartphone sluier op

De allereerste fabrikant die in Barcelona haar persconferentie houdt is dit jaar Huawei. Op zondagmiddag, rond half vier, staan de Chinezen al paraat, ergens in Barcelona, om hun nieuwste smartphones te onthullen.

Vandaag werd al een tipje van de sluier opgelicht van de in het geruchtencircuit al eerder genoemde Huawei Ascend D1 Q. Dit zou een Android smartphone met quad core processor en high end specs moeten worden.

Het tipje van de sluier bestaat uit een viertal foto's waarop delen van de Ascend D1 Q te zien zijn. Over de specs wordt nog helemaal niets duidelijk. Je ziet een deel van het scherm, enkele toetsen en een externe speaker. De eerste foto, waarop het accuklepje boven het toestel 'zweeft' is eigenlijk nog de meest interessante want daarop zie je ook de camera en twee uitsparingen aan de onderzijde (microUSB en/of HDMI wellicht?). Enfin, kijk, en speculeer, zelf maar.

Huawei-Ascend-D1-Q-a Huawei-Ascend-D1-Q-c Huawei-Ascend-D1-Q-d Huawei-Ascend-D1-Q-b

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.