Toestellen
03 november 2014 - Ron Smeets

Huawei lanceert de Honor 4X in China Om het verwarrend te houden lanceert Huawei ook nog eigen Honor toestellen

Gisteravond presenteerde Huawei het nieuwe smartphone merk Honor in Europa. De Honor 6 wordt de eerste smartphone die per direct in de winkels ligt en binnenkort komen ook nog een goedkoper model, de 3C en een tablet van het merk op de markt. Allemaal toestellen die eerder ook al geintroduceerd werden onder de eigen Huawei merknaam. een beetje verwarrend is dat wel.

Zeker als je bedenkt dat Huawei vandaag in China weer een nieuwe Honor gepresenteerd heeft; de Huawei Honor 4X, die eerder deze maand al eens uitgelekt was en waarvan toen nog even gedacht werd dat dit wellicht de eerste Huawei-loze Honor zou worden.

Maar goed, de Honor 4X is nu dus, in China, onthuld als nieuwste Huawei smartphone. Qua specs is het duidelijk een goedkope smartphone. Hij is onder andere voorzien van een 64-bit Qualcomm processor, 2GB RAM, 8GB geheugen, microSD optie, een 5.5 inch HD (1280 x 720) display, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel selfie cam en een 3000 mAh accu. Het toestel draait op Android 4.4.4 Kitkat en Huawei's eigen Emotion UI 3.0.

Op zich prima specs voor een smartphone die omgerekend nog geen 175 Euro moet kosten, maar zoals gezegd zal hij alleen in China te koop zijn en het is niet bekend of Huawei van plan is de Honor 4X ook naar Europa te brengen. Als ze dat al van plan zijn, dan hoop ik dat ze hem hier een andere naam geven of gewoon als Honor toestel presenteren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.