Nieuws
03 oktober 2016 - Ron Smeets

Huawei laat 600 Argentijnen in de rij staan voor 300 smartphones Een vreemde actie ter gelegeheid van de opening van een nieuwe winkel in Buenos Aires

Kijk, dat je als fabrikant soms iets speciaals doet voor trouwe en nieuwe klanten is natuurlijk alleen maar toe te juichen. Huawei bedacht enkele weken geleden dat ze ter gelegenheid van de opening van hun nieuwe winkel in Buenos Aires ook iets leuks moesten doen. Smartphones, de Huawei Y6, 'weggeven' voor 1 peso. Omgerekend is dat ongeveer 5 cent.

In ruil daarvoor moesten 600 geselecteerde kopers, uit meer dan 35.000 aanmeldingen (!), wel in de rij gaan staan. Ok, je zou, als gelukkige koper, dan denken ik ga in de loop van de ochtend wel effe langs om mijn Y6 op te pikken en die ene peso te dokken. Helaas, Huawei had terloops namelijk ook bekend gemaakt dat er maar 300 toestellen voor die prijs weggegeven zouden worden.

Met andere woorden: de helft van de 'gelukkige' Huawei klanten moest met lege handen weer naar huis en alleen diegenen die vroeg genoeg voor de deur waren gaan liggen gingen met een Y6 naar buiten. De eerste in de rij had drie nachten liggen wachten. Hij kon overigens wel nog lachen met zijn 1 peso smartphone. Ik denk dat de gezichten van de nummers 301 tot en met 600 in de rij iets minder vrolijk stonden.

Enfin, een wel heel erg bijzondere manier van Huawei om iPhone achtige rijen te creëren, toch? Ok, voor de nieuwe iPhones staan elk jaar ook honderden kopers dagen in de rij, en die zijn heel wat duurder. Maar toch, zelf besluiten om ergens voor in de rij te gaan staan is iets anders dan uitgenodigd te worden voor een aanbieding die vervolgens maar voor de helft van de genodigden weggelegd blijkt te zijn.

Bron, Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.