Geruchten
24 september 2012 - Ron Smeets

Huawei komt met meerdere Windows Phone 8 toestellen

Toen Huawei enkele weken geleden de Ascend P1 officieel in Nederland presenteerde liet een van hun woordvoerders al doorschemeren dat we deze week (na 25 september) meer zouden horen over de Windows Phone 8 plannen van de Chinese fabrikant. Kort daarna doken de eerste geruchten op dat dit de Ascend W1 (afbeelding) zou zijn.

Nu zijn er ook geruchten dat Huawei met een tweede Windows Phone 8 toestel op de proppen gaat komen, de Ascend W2 (logisch ;-)), om precies te zijn.

Deze nieuwe geruchten zijn afkomstig uit het thuisland van Huawei, China. Morgen, 25 september dus, is de dag dat volgens deze bron beide toestellen onthuld gaan worden. De W1 zou een midrange model zijn terwijl de W2 het vlaggenschip van de Chinese fabrikant wordt, voor wat betreft de Windows Phone 8 toestellen dus. Zowel de Ascend W1 als de Ascend W2 moeten dit jaar nog in de winkels gaan verschijnen. Of Nederland daar ook al meteen bijhoort is nog niet bekend, maar uitgaande van de mededeling die de Huawei medewerker eerder deze maand deed lijkt die kans wel groot.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.