Nieuws
31 juli 2012 - Ron Smeets

Huawei is nu de grootste Telecomleverancier

Het Chinese Huawei (spreek uit hoe-a-wei) is, gerekend naar omzet, nu de grootste leverancier van telecomapparatuur ter wereld. Letwel, het betreft hier niet alleen de verkoop van mobiele telefoons en smartphones maar ook netwerkapparatuur.

Huawei boekte in de eerste helft van 2012 een omzet van 16.1 miljard dollar en ging daarmee voorbij aan Ericsson die tot en met 2011 jarenlang de marktleider was.

Een van de redenen dat Huawei nu meer omzet boekt dan het Zweedse Ericsson ligt natuurlijk ook in het feit dat Sony Ericsson niet meer bestaat. De omzet van die mobieltjes wordt dus niet meer meegerekend bij Ericsson.Alcatel Lucent (8.13 miljard dollar), Nokia Siemens (8 miljard dollar) en het eveneens Chinese ZTE (5.8 miljard dollar) completeren de top 5 van dit lijstje. Huawei timmert dus hard aan de weg. Eerder dit jaar sprak men al de ambitie uit om dit jaar 60 miljoen smartphones aan de man (en vrouw) te willen brengen.

In Barcelona presenteerde Huawei een tweetal smartphones die er bijzonder fraai uitzagen en technisch ook erg goed leken te presteren. Binnenkort zal de eerste quad core smartphone van Huawei, de Ascend D Quad, ook bij ons in de winkels liggen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.