Nieuws
01 september 2015 - Ron Smeets

Huawei IFA teasers leggen de nadruk op 'aanraken' en 'vingercontrole' Steekt de Chinese fabrikant Apple de loef af met 'Force Touch?

In de laatste dagen voor de persconferentie, op 2 september in Berlijn, heeft Huawei diverse teasers rondgestrooid waarin de nadruk steeds meer komt te liggen op 'touch' en 'control'. Uiteraard wordt volop gespeculeerd wat de Chinese fabrikant daarmee bedoeld. Aangenomen wordt dat de nieuwe smartphone(s) die in Berlijn onthuld gaan worden, waaronder hoogstwaarschijnlijk ook de Mate 8 en of Mate 7 Plus, voorzien zullen zijn van een nieuw soort touchscreen en geavanceerde vingerafdruk herkenning, eventueel aangevuld met gebaren-bediening.

Voor wat betreft het touchscreen lijkt de kans groot dat Huawei een soort van Force Touch functie introduceert. Afhankelijk van de kracht waarmee je dan op het scherm drukt kunnen verschillende functies geactiveerd worden. Al maanden wordt gespeculeerd dat de nieuwe iPhones (6S en 6S Plus) ook Force Touch ondersteunen. Als Huawei dat dus op 2 september in een of meerdere toestellen introduceert, dan steken ze de Amerikanen de loef af.

Hieronder een video- en twee foto-teasers die Huawei de afgelopen dagen online verspreidde. Over amper 24 uur weten we meer, zoniet alles ;)

https://youtu.be/oZq-0x8F1KM

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.