Nieuws
30 november 2007 - Ron Smeets

Huawei en ZTE gaan ook Smartphones (na)maken

Ja, sorry voor de ietwat cynische toon in de kop boven dit bericht maar dit is toch meteen waar ik aan moet denken als ik een bericht lees dat twee Chinese fabrikanten zich op de Smartphone markt gaan melden.

Natuurlijk zijn ze beide geen onbekende in de wereld van mobieltjes en technologie dus ik zal wel een beetje overdrijven maar tot het moment dat ik de eerste zelf ontworpen modellen zie van deze twee toestelmakers blijf ik achterdochtig. Dat zijn de vele Chinese namakers zelf schuld.

Volgens bronnen zou Huawei zich vooral richten op het ontwikkelen van zowel Windows Mobile als Symbian toestellen en ziet ZTE, naast Windows Mobile, ook vooral heil in Linux-based Smartphones.

Ik wacht met spanning de eerste resultaten af. . .Gerelateerde links:
Huawei op de Sony Ericsson tour
GSM mast op de Mount Everest
Vodafone komt met eigen merk toestellen
Vodafone sluit deal met Chinese 3G fabrikant
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.