Toestellen
13 september 2013 - Nichal Joosse

Huawei blijft Windows Phone-smartphones maken

Een woordvoerder van Huawei liet aan The Wall Street Journal weten dat het bedrijf nog steeds zal doorgaan met het maken van smartphones met het Windows Phone-besturingssysteem, ondanks het feit dat Microsoft Nokia zal gaan overnemen en dus zelf ook de mogelijkheid krijgt om smartphones te maken. 'We blijven apparaten ontwikkelen die Windows Phone gebruiken, en zijn van plan meer producten te lanceren.' aldus de woordvoerder van Huawei. 

De afgelopen week ontstond er veel onzekerheid over de toekomst van Windows Phone, toen bekend werd dat Microsoft de hardware-afdeling van Nokia zou gaan overnemen. Naast Nokia gebruiken ook HTC, Samsung en Huawei het Windows Phone-besturingssysteem op hu smartphones. 

Analisten hadden verwacht dat de fabrikanten het platform zouden laten vallen en zich volledig zouden gaan richten op andere platformen als Android, nu Microsoft zelf van plan is toestellen te ontwikkelen. Het zou niet aantrekkelijk genoeg zijn voor fabrikanten om gebruik te maken van Windows Phone. Maar nu is dus duidelijk dat Huawei genoeg vertrouwen heeft in Windows Phone voor in de toekomst.  

Over de auteur: Nichal Joosse