Geruchten
14 december 2012 - Ron Smeets

Huawei belooft een betere smartphone dan Apple en Samsung

Een bobo van Huawei heeft zich laten ontvallen dat de Chinese fabrikant tijdens de CES (begin januari in Las Vegas) een 5 inch smartphone met full HD display zal onthullen. Geruchten over een hele sloot aan nieuwe Huawei toestellen, ook met een 6.1 inch scherm of Windows Phone 8, doen al langer de ronde.

Behalve de 5 inch full HD smartphone zinspeelde de Huawei bobo ook op de komst van een smartphone die beter is dan hetgeen Apple en Samsung maken. Dat toestel komt echter pas in de tweede helft van 2013 op de markt, als alles goed gaat.

Letterlijk zij hij het volgende: "Wenn unsere R&D-Leute keinen Fehler gemacht haben, dann haben wir in der zweiten Jahreshälfte von 2013 etwas Besseres als Apple und Samsung“. Een hele uitdaging want ik neem niet aan dat de Chinezen nu al weten waar Samsung en Apple voor die tijd nog mee op de proppen gaan komen. Of hebben ze misschien meer informatie dan de rest van de wereld? ;-))

Dat klinkt dus niet verkeerd, maar ik moet daarbij ook wel zeggen dat het track-record van Huawei, in 2012 althans, niet erg goed was. De fabrikant introduceerde in Barcelona (februari) al haar super snelle quad core Ascend D1 Quad, maar het duurde heel erg lang voordat dat toestel de eerste winkels bereikte. In Nederland is hij helemaal nog niet te koop, ruim negen maanden na de presentatie.

Bron (Duits)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.