Geruchten
16 november 2012 - Ron Smeets

Huawei Ascend W3 'Surface Phone' gespot ?

Officieel heeft Huawei nog geen Windows Phone 8 smartphone aangekondigd maar de geruchten daarover doen wel al enige tijd de ronde. Eerder werd al gesproken over de Huawei Ascend W1 en W2. Nu zijn enkele live kiekjes opgedoken van een Huawei Windows Phone 8 toestel dat, als de geruchten kloppen, de Huawei Ascend W3 'Surface Phone' zou kunnen worden.

De naam 'W3' staat (als je goed kijkt) namelijk te lezen op het dispaly van het gefotografeerde toestel, in de 'Calander Tile' (zie de eerste foto hieronder). De toevoeging 'Surface Phone' zou kunnen duiden op een toestel dat in samenwerking met Microsorft ontwikkeld is. Vergelijkbaar met de Windows Phone 8X en 8S van HTC.

Dat laatste, Surface Phone dus, zou redelijk bijzonder zijn voor een fabrikant als Huawei. Ik kan het in ieder geval nog moeilijk geloven. Geruchten over een Surface Phone zijn er wel al. Misschien dat dit hem dus is? We zullen zien.

Op de foto van de voorzijde wordt in dezelfde tile ook nog wat (vermeende) informatie prijsgegeven over de afmetingen en het scherm van het toestel; 4.5 inch en 132 x 67 x 10 mm (hxbxd). De bron van dit gerucht speculeert ook over een 800 (zal wel 8 moeten zijn;-)) megapixel camera met 1080p (full HD) video opname functie en LED flitser. 

De naam is bijzonder want met dit nieuwe gerucht wordt nu dus al over de derde Huawei Windows Phone 8 smartphone gespeculeerd. Het waarheidsgehalte is moeilijk te bepalen. De foto's zijn afkomstig van een Chinese bron, maar daar komt Huawei zelf natuurlijk ook vandaan. Afwachten maar. De kiekjes:

Huawei-Ascend-W3-Rumor-a Huawei-Ascend-W3-Rumor-c Huawei-Ascend-W3-Rumor-d Huawei-Ascend-W3-Rumor-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.