Toestellen
09 januari 2013 - Ron Smeets

Huawei Ascend W1 komt in maart ook naar Nederland

Huawei heeft op de CES, geheel volgens de verwachting, haar eerste Windows Phone 8 smartphone gepresenteerd. De Huawei Ascend W1 zal vanaf maart ook in de Nederlandse winkels liggen.

De Chinese fabrikant zet, zo blijkt uit het persbericht, vooral in op prijs. Het toestel krijgt namelijk een losse adviesverkoopprijs van 229 Euro. Dat betekent dus dat hij in de winkels al snel voor minder dan 200 Euro te koop zal zijn. 

Qua specificaties is de Ascend W1 nog het best te vergelijken met de Windows Phone 8S van HTC en de Nokia Lumia 820. Dan heb ik het vooral over de grootte, processor, camera en dergelijke. Uiterlijk vind ik hem toch wel wat veel weg hebben van de HTC One X. Vooral als je naar het design van de camera op de achterzijde kijkt. In dat opzicht bekruipt mij dan ook wel weer een beetje het gevoel van de Chinese namakers, maar dat moet iedereen zelf maar bepalen.

Enfin, de Huawei Ascend W1 is voorzien van een 1.2 Ghz dual core Qualcomm processor met 512 MB RAM. Dat is best opvallend omdat de fabrikant zelf ook (quad core) processoren maakt. Die zijn schijnbaar nog niet geschikt voor Windows Phone 8 toestellen. Quad core processoren zijn dat natuurlijk sowieso nog niet.

Verder krijg je voor 229 euro een toestel met een 4 inch IPS LCD scherm (800 x 480 pixels), een 5 megapixel autofocus camera met LED flitser en 720p HD video opname functie, 4GB intern geheugen, een microSD kaart optie (max. 32GB), Quad band GSM met UMTS en HSPA support, WiFi, GPS en een accu van 1950 mAh.

De Huawei Ascend W1 wordt in verschillende felle kleuren gemaakt maar in Nederland zullen alleen de zwarte en blauwe uitvoering leverbaar zijn. De rode en witte versies komen vooralsnog dus niet naar ons kikkerlandje.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.